“What’s your mission?” | 2017

Twee jaar geleden kreeg ik op Oudejaarsavond een prachtig geschenkje van mijn Secret Santa: een vijfjaren dagboek. Voor wie geen idee heeft waarover ik het heb, zal ik het concept even uitleggen. Elke dag komt overeen met een vraag die je moet beantwoorden. Er is plaats voorzien voor 5 jaar. Dus wanneer het jaar om is, begin je gewoon helemaal opnieuw met de vragen te beantwoorden. En terwijl kan je ook teruglezen wat je een jaar voordien geschreven hebt. Zo leuk!

Soms zijn de vragen best gemakkelijk te beantwoorden. “What’s the oldest thing you’re wearing right now? How did you start your day? On a scale of one to ten, how was lunch? …” Maar er zitten ook heel wat moeilijkere vragen bij, waarover je toch iets dieper moet nadenken. “What makes you ‘you’? Which art movement describes you best today? How do you want to be remembered? … ” Zo ook de vraag van 1 januari: “What’s your mission?

Continue reading

De zoektocht naar een nieuwe agenda

In tegenstelling tot de meeste mensen tegenwoordig, geef ik nog altijd de voorkeur aan een papieren agenda waar ik al mijn afspraken, taken en belangrijke verjaardagen mooi in neerpen. Ieder jaar opnieuw ga ik op zoek naar de perfecte agenda, eentje waar ik met plezier een jaar in kan kijken en waar ik overal mee kan pronken. Dit jaar gooide ik het eens over een andere boeg. In plaats van een kant-en-klare agenda te kopen, stelde ik er zelf eentje samen. Ik moet toegeven dat het resultaat nog mooier is dan ik zelf had gedacht!

Continue reading

Mijn eerste vakantiewerk

Of het nu is om een festival te bezoeken, op reis te gaan of gewoon om wat centjes te sparen om tijdens het academiejaar hun sociale leven te bekostigen, veel studenten doen in de grote vakantie vakantiewerk. Ook ik heb drie jaar lang talloze discussies en ruzies met mijn ouders gehad over het feit dat ik wilde werken om ook eindelijk eens wat centjes te verdienen. Tegen het argument dat ik daar niet toe in staat was en dat ik amper naar school kon gaan, laat staan gaan werken, kon ik echter nooit op. Tot dit jaar!

Continue reading

Een individueel, vertraagd studietraject: voor- en nadelen

Vorige week werd mijn tijdlijn op Facebook overspoeld met berichten over afstuderen. Het is ondertussen drie jaar geleden dat ik afscheid nam van de middelbare school, dus heel wat ex-klasgenoten hebben dit jaar hun bachelordiploma gehaald. Ondanks dat ik geen herexamens heb dit jaar en dus ook wel wat te vieren heb, deed het toch pijn om zulke berichten te zien. En dat heeft alles te maken met mijn individueel studietraject.

Continue reading

Smartphone-verslaafd

Het is 6 uur, het alarm van mijn gsm gaat af. Ik druk op snooze en draai me nog een keer om. Vijf minuten later gaat hij weer af. Ik druk opnieuw op snooze, maar draai me niet meer (altijd) om. Ik ontgrendel mijn scherm en zet de wifi aan. Ik check eerst het weer: bah, het is weer ijskoud, amper 3° gevoelstemperatuur en kans op regen. Daarna ga ik naar Twitter en Instagram. Ondertussen snooze ik nog een keer, het is nu 6u12. Pas als ik mijn hele feed doorlopen heb, sta ik op. Mijn dag kan beginnen.

Continue reading