The Theory of Everything

The Theory of Everything is het verhaal van één van de meest briljante en bekende wetenschappers die onze wereld al heeft gekend, namelijk Stephen Hawking. Deze film stond al even op mijn must see-lijstje van films, maar het was er nog niet eerder van gekomen om deze ook werkelijk te zien. Eindelijk is het mij dan toch gelukt om er eens werk van te maken!

Continue reading

The Imitation Game

Vrijdagavond zijn mijn vriend en ik naar “The Imitation Game” gaan kijken in de bioscoop. The Imitation Game speelt zich af tijdens WOII, waar Alan Turing samen met andere wiskundige genieën probeert om de Enigma te kraken. De Duitsers gebruikten Enigma, een soort coderingsmachine, om de boodschappen die ze naar elkaar zonden via radiofrequenties, om te zetten in een cryptische taal. De Geallieerden konden deze boodschappen zonder enig probleem onderscheppen, maar het ontcijferen leek onmogelijk. Daarnaast pasten de Duitsers iedere dag om middernacht de instellingen van Enigma aan, zodat de sleutel om de codetaal te kraken, veranderde.

The Imitation Game-poster

Continue reading

The Riot Club

Ik had al eerder van “The Riot Club” gehoord, maar het was pas enkele dagen geleden, nadat ik een positieve review tegenkwam op Sweetmovies, dat ik besloten heb om deze film te downloaden. Met knappe Britse (!) acteurs (denk maar aan Douglas Booth, Sam Claflin, Max Irons en Sam Reid) en een veelbelovend verhaal over studenten, mijn verwachtingen waren dus hooggespannen.

Continue reading

Maleficent

WAARSCHUWING: deze post bevat details over het verloop en de afloop van de film.

Wanneer prinses Aurora geboren wordt, is het hele land uitgenodigd in het kasteel om deze blijde gebeurtenis te vieren. Het belooft een groot feest te worden! Maar dan hoort Maleficent, de boze fee, dat zij niet uitgenodigd is. Ze is woedend en spreekt vervolgens een vloek uit over de kleine prinses: op haar zestiende verjaardag zal ze zich prikken aan een spinnenwiel en in een diepe slaap vallen. Enkel een ware liefdeskus zal haar doen ontwaken. De koning en de koningin willen er natuurlijk alles aan doen om hun kleine meid te beschermen, dus vragen ze aan de drie goede feeën om voor hun dochter te zorgen tot na haar zestiende verjaardag. Ondertussen doen ze er alles aan om alle spinnenwielen in het land te doen verdwijnen, zodat de vloek op geen enkele manier kan uitkomen… 

Continue reading